Al sinds de oprichting van carnavalsvereniging de Schraansers wordt het Traaise carnaval opgeluisterd door een hofkapel. Zo waren er bijvoorbeeld de mannen van Lodewie, de Blaoskoppen, 't Rammelt, de Blaoskaoken, Trubbels en sinds 2000 is dat KieleKiele.

Na de ontbinding van Trubbels in september 2000 was het even de vraag of er op zo'n korte termijn wel een nieuwe hofkapel zou kunnen worden gevormd. Met 9 muzikanten probeerden we zo goed en kwaad als het ging toch een deuntje te spelen op het 11-11 bal van 2000. Want Traais carnaval zonder hofkapel, dat is geen carnaval, zo was het motto. Het ledenbestand was aan de krappe kant, zo ook het repertoire en het was 'kielekiele' of het allemaal wel zou lukken. De naam lag dus voor de hand: KieleKiele. In de weken voor carnaval kwamen er nog 2 leden bij, en zo gingen we met 11 man/vrouw de carnaval in.


2001

Inmiddels ligt dit al weer ver achter ons. We zijn al weer heel wat jaren hofkapel en we zijn in leden én in muzikale prestaties gegroeid. Momenteel telt onze kapel 15 spelende leden. De bezetting bestaat uit 3 trompetten, 1 althoorn, 1 alt-sax, 3 baritons, 1 bas, 2 trombones en 4 man/vrouw slagwerk.


2008

Het repertoire bestaat, zoals het een echte ouderwetse hofkapel betaamt, veelal uit echte carnavalskrakers, gouwe ouwen, walsjes en populaire feestmuziek, als er maar een polonaise op gelopen kan worden of de armen ingehaakt kunnen worden. Maar ook van een stevig rock & roll-nummer tussendoor zijn we niet vies. Elk jaar na carnaval gaan we weer aan de slag om nieuwe nummers te zoeken en in te studeren.


2010

Niet alleen tijdens carnaval zijn we te zien. We spelen buiten het seizoen graag in de regio op braderieën en kapellenfestivals. We houden niet zo van wedstrijdelementen; laat ons maar gewoon lekker een deuntje spelen onder het genot van een pilsje of een glaasje fris, dan is onze middag of avond perfect.


2016