Al sinds de oprichting van carnavalsvereniging de Schraansers wordt het Traaise carnaval opgeluisterd door een hofkapel. Zo waren er bijvoorbeeld de mannen van Lodewie, de Blaoskoppen, 't Rammelt, de Blaoskaoken, Trubbels en van 2000 tot 2019 was dat KieleKiele.

Na de ontbinding van Trubbels in september 2000 was het even de vraag of er op zo'n korte termijn wel een nieuwe hofkapel zou kunnen worden gevormd. Met 9 muzikanten probeerden we zo goed en kwaad als het ging toch een deuntje te spelen op het 11-11 bal van 2000. Want Traais carnaval zonder hofkapel, dat is geen carnaval, zo was het motto. Het ledenbestand was aan de krappe kant, zo ook het repertoire en het was 'kielekiele' of het allemaal wel zou lukken. De naam lag dus voor de hand: KieleKiele. In de weken voor carnaval kwamen er nog 2 leden bij, en zo gingen we met 11 man/vrouw de carnaval in.


2001

Inmiddels ligt dit al weer ver achter ons. Momenteel telt onze kapel 11 spelende leden, we zijn hard op zoek naar aanvulling, met name in het zwaar koper. De bezetting bestaat momenteel uit 2 trompetten, 1 alt-sax, 3 baritons, 1 trombone en 3 man/vrouw slagwerk.


2008

Het repertoire bestaat, zoals het een echte ouderwetse kapel betaamt, veelal uit carnavalskrakers, gouwe ouwen, walsjes en populaire feestmuziek, als er maar een polonaise op gelopen kan worden of de armen ingehaakt kunnen worden. Maar ook van een stevig rock & roll-nummer tussendoor zijn we niet vies. Elk jaar na carnaval gaan we weer aan de slag om nieuwe nummers te zoeken en in te studeren.


2010

Niet alleen tijdens carnaval zijn we te zien. We spelen buiten het seizoen graag in de regio op braderieën en kapellenfestivals. We houden niet zo van wedstrijdelementen; laat ons maar gewoon lekker een deuntje spelen onder het genot van een pilsje of een glaasje fris, dan is onze middag of avond perfect.


2016

In 2019 is besloten het predikaat hofkapel te laten vallen. We gaan in het vervolg zelf bekijken waar we willen spelen. U hoort nog van ons!